• Gratis verzenden vanaf €50 euro.
  • Alles met veel liefde handgemaakt.
  • unieke artikelen.
  • Gratis bezorging in Rijen

speenkoorden

Waffel stof en hout.  

 

Hier vind u alle soorten speenkoorden ook wel tutkoord genoemd die ik maak.. Al mijn spullen zijn handgemaakt en allemaal uniek. 

Ik heb verschillenden soorten stof die ik gebruik om speenkoorden van de maken. Mijn douchten van bijna 3 heeft de koorden getest zo dat ik zeker weet dat ze goed zijn. Ook kwam ik er dan zelf achter hoe ze in de praktijk zijn of het allemaal wel werkt zo als ik het in gedachten had. Gelukkig klopte het allemaal.

Er zijn richtlijnen waar een deugdelijk speenkoord aan moet voldoen De eisen waar een speenkoord aan moet voldoen staan omschreven in *NEN – norm 12586. Nen – norm 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – Fopspeenhouders – Veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.

Over speenkoorden zegt NEN – norm 12586 het volgende:
- Een fopspeenhouder of speenkoord mag maximaal een lengte hebben van 22cm;
- Het koord moet minimaal 2mm breed zijn;

zo zijn er speenkoorden in waffelstof, fleece, hydrofiel en hout. Bij alle koorden zijn er verschillende optie die ik hier onder per koord uitleg. 

De stoffen speenkoorden

 

De stoffen koorden zijn er in 3 soorten Waffel stof (katoen), (De wafelspeenkoorden volgen snel.) Fleece (extra zacht) en Hydrofiel. Al deze stoffen zijn heel zacht en nemen best veel vocht op. U heeft voor deze koorden de optie voor een houten speenclip of een plastic clip. Ook kunt u kiezen uit een touwtje om de speen aan vast te maken of ijzeren drukken. Ze zijn alle 2 heel fijn maar het is wat u zelf het fijnste vind of welke het beste op de speen past. Er zijn namelijk speentjes waar de drukker niet door heen kunnen. De foto's zijn slechts een voorbeeld de kleuren kunnen variëren. 

 

De houten speenkoorden.

 

De houten speenkoorden zijn er in 2 verschillenden soorten.

- met blanken houten kralen 

- met gekleurden en blanken kralen.

U kunt de naam door geven in het bestel proces bij het veld opmerkingen. De houten clips die aan de speenkoorden zitten hebben verschillenden teksten en dit varieert ook vaak. Deze keuzen kunt u doorgeven als u op de speenkoord klikt. 

mocht u nou iets speciaal willen hebben kunt u dit altijd even via de mail of whats app door geven dan kan ik kijken of ik deze voor u kan bestellen / maken. 

 

Deze speenkoord van waffelstof is heel erg zacht en heel erg sterk. Neem veel vocht op en is snel droog. De speenkoord is makkelijk te wassen bij de normalen was. Wel vast maken aan een ander kledingstuk anders bestaat de kans dat hij tussen de rand van u wasmachine komt. De speenkoord is er in verschillende kleuren.